Bedrijfsprocessen

In feite is alles wat te maken heeft met de totstandkoming van een dienst of product een onderdeel van het hele bedrijfsproces. Dat bedrijfsproces, ook wel procesmodel genoemd, is weer onderverdeeld in processen en deze kunnen weer subprocessen bevatten.

Zijn alle processen beschreven dan is het vrij eenvoudig om fouten te traceren, onderdelen te vervangen of processen aan te passen aan de strategie. Dit vakgebied wordt het BPM (Business Proces Management) genoemd.

Het bedrijfsproces of procesmodel kan bestaan uit de volgende onderdelen: 

♦     Gebouw

♦     Meubilair

♦     Personeel

♦     Management

♦     Afdeling Personeel en Organisatie (P&O )

♦     Administratieve Organisatie (AO)

♦     Infrastructuur

♦     Planning and Controls

♦     Facilitaire zaken

♦     Apparatuur

♦     Communicatiemiddelen

♦     Marketing en PR

♦     Inkoop

♦     Verkoop

♦     Productieafdelingen

♦     Juridische zaken

♦     Archief

Samenhang

Deze opsomming is niet compleet, maar geeft wel een beeld waar het in grote lijnen om gaat. De onderdelen in vorenstaande opsomming hebben op de één of andere manier een relatie met elkaar. Er is meer samenhang dan je zou vermoeden. Het ene proces is niet mogelijk zonder het andere. Elk onderdeel bestaat doorgaans ook weer uit meerdere processen.  

Begeleiding

Wanneer uw bedrijf of organisatie in een lastige positie is beland en moeite heeft zich te herstellen is Proper Consulting in staat te helpen met specifieke kennis om uw bedrijf of organisatie weer goed te positioneren en te begeleiden naar vruchtbare samenhang.